ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΣΩ Ε-LEARNING

1. Πως γίνεται η παρακολούθηση ενός εξ αποστάσεως σεμιναρίου;
Η παρακολούθηση του εξ αποστάσεως σεμιναρίου δεν απαιτεί την φυσική παρουσία του συμμετέχοντα σε συγκεκριμένο χώρο ή χρόνο. Αντίθετα ο συμμετέχων μπορεί να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμεί. Ο συμμετέχων, απο οπου και εαν εχει πρόσβαση (σπίτι, γραφείο, εξωτερικός χώρος) θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει μέσω κάμερας την εισηγήτρια να παρουσιάζει το σεμινάριο.

2. Χρειάζεται να προμηθευτώ επιπρόσθετα βιβλία;
Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε τίποτε παραπάνω πέραν από το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στην πλατφόρμα. Τα αρχεία της εκπαίδευσης έχουν δυνατότητα εκτύπωσης και αποθήκευσης τους.

3. Πως θα εισέρχομαι στη ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;
Για να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των εξ αποστάσεως σεμιναρίων, θα πρέπει αρχικά να έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας και να έχουν καλυφθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες/ προκαταβολή του σεμιναρίου. Κατοπιν,λίγες μέρες πριν απο την κάθε έναρξη της θεματικής ενότητας, θα λαμβάνετε ενα e-mail πρόσκλησης, το οποίο πρέπει να αποδεχτείτε.

4. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πώς θα λάβω την βεβαίωση παρακολούθησης;
Η βεβαίωση παρακολούθησης αποστέλλεται σε εσας μέσω ταχυδρομείου, στην διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει στην αίτηση συμμετοχή σας.

5. Αν έχω ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των σημειώσεων του σεμιναρίου, πώς μπορώ να τα εκφράσω;
Όλες οι ερωτήσεις υποβάλλονται γραπτά μέσω μηνύματος, σε ειδική εφαρμογή που προσφέρει η πλατφόρμα. Η εισηγητρια βλέπει αμέσως το ερώτημα και απαντάει προφορικά κατα την διάρκεια της διάλεξης.
6. Τι γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πρέπει να γνωρίζω ώστε να παρακολουθήσω ένα εξ αποστάσεως σεμινάριο;
Για να παρακολουθήσετε ένα εξ αποστάσεως σεμινάριο, θα πρέπει να γνωρίζετε το βασικό χειρισμό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Δηλαδή θα πρέπει να μπορείτε να στέλνετε και να διαβάζετε ηλεκτρονικά μηνύματα, να επισυνάπτετε αρχεία σε ένα e-mail και να διαχειρίζεστε έγγραφα και επεξεργαστή κειμένου (δημιουργία αρχείου, αντιγραφή και επικόλληση, αποθήκευση και εκτύπωση).

7. Χρειάζεται να εγκαταστήσω την πλατφόρμα στον υπολογιστή μου;

Ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά, ίσως παρουσιαστεί κάποιο εικονίδιο στην οθόνη του υπολογιστή σας που να αναφέρει οτι πρέπει να γίνει εγκατάσταση. Επίσης, αρκετά συχνά, οι πλατφόρμες "παίζουν" και μέσω Playstore στις Αnroid συσκευές.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση σας στο διαδίκτυο.