Σεμινάρια

Στο Δεντρόσπιτο, ήδη από το 2013, παρέχουμε εκπαιδεύσεις προς άλλους επαγγελματίες του χώρου, δίνοντας τους την δυνατότητα να επιμορφωθούν στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις θεραπείες των παιδιών. Οι εκπαιδεύσεις αυτές εστιάζουν στις δυσκολίες ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών.

 1. Σε όλες τις εκπαιδεύσεις προσπαθούμε να παρέχουμε βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης για την εφαρμογή, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά, των γνώσεων που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες.
 2. Σε όλες τις εκπαιδεύσεις δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης και σε καμια περίπτωση πιστοποίηση.
 3. Στις τιμές των εκπαιδεύσεων δεν συμπεριλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό ΦΠΑ 24%.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκπαιδεύσεις/εποπτεία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας αποκλειστικά μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί βασικό εργαλείο αξιολόγησης των δεξιοτήτων που έχει/ δεν έχει ο μαθητής. Είναι σχεδιασμένο για μαθητές με αυτισμό και μαθητές με καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας. Βασίζεται στην ανάλυση του Skinner (1957) γύρω από την λεκτική συμπεριφορά. Χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της Ανάλυσης Συμπεριφοράς και αποτελεί βοηθητικό μέσο για την δημιουργία του εξατομικευμένου προγράμματος του μαθητή.

Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης αφορούν την χορήγηση του VB-MAPP και την διδασκαλία των μαθητών μετά την αξιολόγηση.

 

Το τεστ αποτελείται από 3 επίπεδα δεξιοτήτων που αντιστοιχούν στα επίπεδα δεξιοτήτων της τυπικής ανάπτυξης (0- 48 μηνών). Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν:

 • VB-MAPP Milestones Assessment
 • VB-MAPP Barriers Assessment
 • VB-MAPP Transitions Assessment
 • VB-MAPP Task Analysis and Skills Tracking
 • VB-MAPP Placement and IEP Goals

 

Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί το τέστ και το εγχειρίδιο του, καθώς αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Το τεστ μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ: https://www.amazon.de/-/en/Mark-L-Sundberg/dp/0981835627/ref=sr_1_6?crid=BJQG9I4C7ONM&keywords=vb+mappe&qid=1645206845&sprefix=vb+mapp%2Caps%2C124&sr=8-6

 

H εκπαίδευση θα διεξαχθή διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το σχετικό link σύνδεσης λίγες μέρες πριν την εκπαίδευση.

 

Κόστος: 120 ευρώ

Σύνολο ωρών: 10 ώρες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 11 & 12 Ιουνιου 2022

Ωρες διεξαγωγής: Σαββατο: 15:00-20:00

                                  Κυριακή 9:00-14:00

 

Για να κατοχυρώσετε την θέση σας πρέπει να γίνει κατάθεση του συνολικού ποσού εως την Παρασκευή 20 Μαίου 2022.

Είμαστε σε θέση να παρέχουμε την απαραίτητη εποπτεία που απαιτείται απο το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (ΒΑCB) σε όσους συναδέλφους δουλεύουν προς τις πιστοποιήσεις Registered Behaviour Technician (RBT) ή Βoard Certified Behaviour Analyst (BCBA) ή Βoard Certified Assistant Behaviour Analyst (BCaBA).

Οι θεματικές ενότητες των εποπτικών συναντήσεων καθώς και τα κριτήρια της εποπτειας ορίζονται από την ΒΑCB.

Παρακαλείσθε να ενημερώνεσθε τακτικά σχετικά με τα ζητήματα εποπτείας απο την ιστοσελίδα www.bacb.com

 

H εκπαίδευση αυτή αποτελεί την τρίτη στη σειρά πιστοποίηση που δίδεται από το Διεθνές Συμβούλιο των Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), σε μια προσπάθεια να καθιερωθούν standards εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες που εφαρμόζουν Ανάλυση Συμπεριφοράς στην εργασία τους με τα παιδιά.

O RBT εφαρμόζει άμεσα το συμπεριφοριστικό πλάνο παρέμβασης που σχεδιάζεται από τον Πιστοποιημένο Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCBA)

Δομή εκπαίδευσης

-          Εκπαίδευση σε όλες τις θεματικές ενότητες από το RBT Task List (2nd ed.)

-          Τουλάχιστον 3 ώρες εκπαίδευση στον Κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας των Θεραπευτών RBT .

-          Τουλάχιστον 1 ώρα εποπτικής συνάντησης

Ημέρες Διεξαγωγής

7 Μαίου / 8 Μαίου / 14 Μαίου / 21 Μαίου / 22 Μαίου / 28 Μαίου 2022

4 Ιουνίου/ 5 Ιουνίου 2022

Ώρες Διεξαγωγής

7 Μαίου : 15:00-20:00

8 Μαίου: 9:00-14:00

14 Μαίου: 15:00-20:00

21 Μαίου: 15:00-20:00

22 Μαιου: 9:00-14:00

28 Μαίου: 15:00-20:00

4 Ιουνιου: 15:00-20:00

5 Ιουνιου: 9:00-14:00

 Κόστος Διεξαγωγής: 250 ευρώ

 

Για την κατοχύρωση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 50 ευρώ εως την Δευτέρα 25 Απριλίου 2022. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να κατατεθεί σε 2 δόσεις.

1η δόση: τέλος Μαίου 2022: 100 ευρώ

2η δόση: τέλος εκπαίδευσης: 100 ευρώ

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Zoom. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το link σύνδεσης λίγες μέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης. Το σύνολο του υλικού θα αποστέλλεται τμηματικά στον κάθε συμμετέχοντα σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης και εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

 

Το γραφείο μας παρέχει την εκπαιδευση που απαιτείται από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), ανεξάρτητα από την BACB.

H πιστοποίηση δίδεται ύστερα από την εκπλήρωση των παρακάτω προαπαιτούμενων.

 1. Απολυτήριο Λυκείου
 2. Εκπαίδευση 40 ωρών
 3. Συγκέντρωση των απαιτούμενων ωρών εποπτείας
 4. Κατάθεση όλων των απαραίτητων εγγράφων στην BACB, ώστε να εγκριθεί η αίτηση
 5. Εξετάσεις σε πιστοποιημένο κέντρο υπολογιστών της Pearson Vue (https://home.pearsonvue.com) στην Αθήνα

Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι οι συμμετέχοντες να συμπληρώσουν όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στις εξετάσεις της πιστοποίησης.

 

Η εκπαίδευση βασίζεται στο RBT Task List (2nd ed.), ;oπως αυτό ορίζεται/τροποποιείται κάθε φορά από την BACB. Τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου δείτε εδώ: https://www.bacb.com/rbt/

To RBT Handbook μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.bacb.com/rbt/

Σε περίπτωση εποπτείας προκειμένου ο συμμετέχων να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ώρες εποπτείας προκειμένου να πιστοποιηθεί ως RBT θεραπευτής, ο ίδιος ο συμμετέχων έχει την ευθύνη ενημέρωσης του σχετικά με το χρονικό διάστημα που απαιτεί η ΒΑCB για την συγκέντρωση των εποπτικών ωρών, μετά το πέρας της συγκεκριμένης εκπαίδευσης..

Εμείς στο Δεντρόσπιτο πιστεύουμε οτι η εργασία στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών στα παιδιά με ιδιαιτερότητες απαιτεί μια συνεχή προσπάθεια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Για αυτό το λόγο παρέχουμε τη δυνατότητα σε άλλους συναδέλφους να εξελίξουν τις γνώσεις και τον τρόπο θεραπείας τους, μέσα από εποπτικές συναντήσεις.

Η εποπτεία έχει ως στόχο τη δημιουργία και εκπόνηση ολοκληρωμένων θεραπευτικών προγραμμάτων σε παιδιά & εφήβους με αναπτυξιακές δυσκολίες.